Laat je niet overhalen!

Vind je van jezelf dat je te gemakkelijk over te halen bent om iets te doen wat je niet wilt. En baal je daar van? Op deze manier sta je steviger in je schoenen en ben je echt niet meer om te praten.

Als je iets niet wilt licht je vaak toe waarom je het niet wilt. ‘Eigenlijk wil ik niet aan de projectgroep deelnemen. Ik denk dat het veel tijd kost en daarnaast weet ik er niet alles van’. Of ‘nee, dit was echt mijn laatste drankje. Ik moet de tram nog halen’.

Geef geen extra informatie

Het probleem zit hem in het toelichten van je nee. Alle extra informatie die je geeft kunnen anderen juist gebruiken om je over te halen. En voor je het weet doe je iets wat je niet wilt. ‘Joh, de projectgroep kost maar een uurtje per week en wij denken juist dat je het heel goed kunt’ en ‘Ik kom toch langs je huis, je kunt straks gewoon met mij mee rijden’.

Hou het kort

Zorg er dus zelf voor dat anderen je niet kunnen beïnvloeden; antwoord kort en krachtig en leg vooral niets uit. Je bent echt niet altijd verantwoording schuldig! Je zou dus beter een van deze antwoorden kunnen geven: ‘Nee, ik neem geen deel aan de projectgroep’ en ‘Nee, ik ga nu naar huis’.

Nog meer praktische tips om zekerder over te komen en het makkelijker voor jezelf te maken? Dan is deze coaching wat voor jou. Ik help je heel graag!

Mooie (werk)dag,

Vond je dit een inspirerend artikel? Leer nog meer in deze workshop:

Vind je dit artikel interessant? Deel gerust!:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn