Verzenden en ontvangen van je email uitstellen

Laat je niet afleiden door email die de hele dag je inbox in stroomt. Hoe? Door je mail op slechts een paar momenten per dag binnen te laten komen. Zodat jij in de tussentijd ongestoord kan werken.

Veel mensen hebben het gevoel dat ze (zeer) regelmatig hun mailbox moeten checken. Terwijl voor de meeste functies geldt dat het vaak helemaal niet noodzakelijk is om tientallen keren per dag de email te lezen.

Zo voorkom je je nieuwsgierigheid
Als je het toch lastig vind om je nieuwsgierigheid zelf in toom te houden, en daardoor dus toch de neiging hebt om steeds weer je inbox in te duiken, dan kan het een tip zijn om het verzenden en ontvangen van je email uit te stellen en maar op een moment per dag te doen.

Instellingen voor POP3-accounts
Je kunt voor POP3-e-mailaccounts opgeven hoe vaak er moet worden gecontroleerd op nieuwe items. Om te kijken of je gebruik maakt van een POP3-account kun je onderstaande doen;
• Klik op het tabblad Bestand.
• Klik op Accountinstellingen en Accountinstellingen.
• Controleer op het tabblad E-mail of in de kolom Type de waarde POP/SMTP wordt weergegeven.
• Ga naar het tabblad Verzenden/ontvangen, klik in de groep Verzenden en ontvangen op Groepen voor verzenden/ontvangen en klik vervolgens op Groepen voor verzenden/ontvangen definiëren.

Instellen van momenten voor verzenden en ontvangen
Volg onderstaande stappen om te bepalen hoe vaak je nieuwe email wilt binnenhalen en berichten wilt verzenden;
• Ga naar Bestand, Geavanceerd en klik op ‘Verzenden en ontvangen’.
• Selecteer de groep voor verzenden/ontvangen die het POP3-e-mailaccount bevat dat je wilt wijzigen.
• Schakel onder Instelling voor groep naam van groep voor verzenden/ontvangen het selectievakje Automatisch verzenden/ontvangen elke … minuten in. Voer een getal in tussen 1 en 1440 minuten. Als je 1440 invoert, wordt automatisch één keer per dag een verzend-/ontvangstbewerking uitgevoerd.

 

Mooie (werk)dag,

Vond je dit een inspirerend artikel? Leer nog meer in deze workshop:

Vind je dit artikel interessant? Deel gerust!:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn