Waarom gebruik je deze Outlook instellingen nog niet?!

Dappere Outlook gebruikers, waarom maken jullie niet vaker gebruik van handige instellingen die het programma heeft? Ik zie jullie keer op keer dezelfde handelingen verrichten (wat extra tijd kost) of zoeken naar informatie (wat zeer frustrerend kan zijn). Het kan zoveel makkelijker!

Neem dus even de moeite om onderstaande in te stellen en uit te voeren. Heb je daar vervolgens voor altijd veel plezier van!

Stap over op digitale Geeltjes

Papier is eigenlijk een ‘no-go’ geworden. Maar ja, we willen allemaal wel eens snel iets opschrijven. Wist je dat je dan gebruik kunt maken van een digitaal geeltje in Outlook? Bijkomend voordeel; de lijm droogt nooit op en je kunt ze eindeloos op een vaste plek bewaren die je ook nog eens vanaf welke werkplek kunt benaderen. Waar je de digitale geeltjes kunt vinden? Links onderin je scherm in Outlook, vind je een lint met icoontjes voor oa email, agenda en taken. Je vindt hier ook, eventueel door op de drie stippen te klikken, de optie notities. Het eerste geeltje staat meteen voor je klaar!

Stel weeknummers in

Snel even kijken wanneer week 42 is zonder ergens een papieren kalender te hoeven raadplegen? Zorg er dan voor dat je je weeknummers in je digitale agenda hebt toegevoegd. Ga hiervoor naar Outlook / bestand / opties / agenda / weergave opties en zet een vinkje voor weeknummers.

Maak twee of meer digitale handtekeningen

Iedere keer ‘groetjes, Bertine’ onderaan je email tikken is echt niet nodig en zeker niet sneller dan als je de digitale handtekening gebruikt! Neem dus even een paar tellen de tijd om je tekst in de digitale handtekening te zetten. Open een nieuwe email, ga naar handtekening / handtekeningen / nieuw en voeg de handtekening toe die je voorheen altijd typte.

Gebruik je adressenboek

Iedere keer een email van een bepaald persoon opzoeken omdat je haar telefoonnummer of email adres nodig hebt is zo zonde van je tijd. Je kunt makkelijk vanuit een email alle gegevens overzetten in je digitale adressenboek zodat je deze op een centrale plek kunt bewaren. Open de email van de betreffende persoon en zet je muis zonder te klikken op het email adres. Je krijgt direct een pop-up scherm te zien. Als je op de drie puntjes klikt verschijnt de mogelijkheid ‘toevoegen aan Outlook-contactpersoon’. En voilà, veel gegevens worden meteen in het digitale visitekaartje geladen. Als je wilt kun je (met kopiëren en plakken) nog aanvullende gegevens opslaan.

Lekker op dreef? Hier lees je nog veel meer Outlooktips!

Samen in een middagje alle geheimen van Outlook ontdekken, zoals Snelle stappen en Categorieën? Ik kijk er naar uit!

Mooie (werk)dag,

Vond je dit een inspirerend artikel? Leer nog meer in deze workshop:

Vind je dit artikel interessant? Deel gerust!:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn